18:45

Frövi IK

Referat: Kopparberg BK - Frövi IK

Stor och rättvis seger
FIK inleder matchen direkt med stort spelövertag och spelar med högre fart än motståndarna. I spelminut 3 slår Oscar ett inlägg som nickas bort av en hemmaspelare som medför hörna till FIK. Vi testar en hörnvariant på hörnan och varianten avslutas med att Rasmus får till ett farligt skott men bollen slinker precis utanför mål. Minuten senare passar Kevin fram Johannes som kommer i ett bra läge, inne i straffområdet, men Johannes skott räddar målvakten med benen. Johannes har återigen ett bra skottläge några minuter senare men återigen bra räddning av hemmalagets målvakt. I spelminut 9 får vi till vår andra hörna men som tyvärr blir resultatlös. När matchuret visar 10 så kommer Johannes fri med målvakten och bredsidar bollen förbi målvakten men bollen ville inte in utan tar i stolpen. I spelminut 12 får vi vår tredje hörna och här tar vi ledningen med 0-1 efter att Oscar skickat in bollen i nät från nära håll. Kopparbergs målvakt räddar ett bra FIK-läge i spelminut 14 då Burin testade ett skott inne i straffområdet. Anton får till ett bra och farligt inlägg i spelminut 19 men tyvärr hinner ingen FIK:are få till en tå - bra inlägg. En minut senare har Johannes ett bra läge men skottet räddas av målvakt. I anfallet efter kommer 0-2 och det är Kevin som kommer in i straffområdet med full fart och avslutar med ett stenhårt skott som går spikrakt i nät. I spelminut 23 rullar vi upp ett skolboksanfall där 5-6 FIK:are är inblandade i ett kort och snabbt passningsspel som avslutas med ett högerinlägg av Rasmus som Johanness förvaltar med att nicka in 0-3. Frövi kontrollerar matchen och spelet och har ett stort spelinnehav men i spelminut 29 får Kopparberg till en snabb omställning, efter att vi tappat bollen på mitten, som avslutas med att Wille gör en korrekt och fin glidtackling på en Kopparbergare inne i straffområdet men domaren som är en bit ifrån händelsen blåser straff. Straffen slås in och ställningen är 1-3. Två minuter efter hemmalagets reducering så utökar vi ledningen till 1-4 genom Burin som fångade upp bollen i straffområdet efter ett fint förarbete av flera FIK:are. Kalle E kommer med fart i spelminut 38, på vänsterkanten, och får till ett inlägg som hamnar hos Jonas som vräker i väg en volley men tyvärr över ribban. MInuten senare frispelar Johannes Burin som tackar för läget genom att göra 1-5 som står sig halvleken ut.
I spelminut 48 skapar vi ett fint anfall som avslutas med skott från Jonas men bollen går i burgaveln. Två minuter senare får Kevin en fin passning från Johannes men målvakten räddar Kevis styrning - synd, väldigt bra läge. I spelminut 58 rullar vi upp ett anfall där bollen tillslut hamnar hos Burin som får till ett skott, utanför straffområdet, som resulterar i 1-6. När klockan visar 70 får Christoffer ett toppenläge då Johannes spelar snett inåt men "Toffe" får inte till avslutet. I matchminut 70 kommer Dennis loss på vänsterkanten och passar fram bollen till Johannes som passar vidare till Kevin men Kevins skott, från ett bra läge, går över. I spelminut 77 dribblar Oscar bort en Kopparbergare på högerkanten och frispelare sedan Johannes som sätter 1-7 efter ett fint avslut inne i straffområdet. Minuten senare för vi en snabb omställning som avslutas med högerinlägg av Kevin som medför att bollen hamnar hos Dennis som vräker iväg en bössa som medför 1-8. I spelmint 83 är Oscar på vänsterkanten och får till ett inlägg som avslutas med nick från "Toffe" som är väldigt nära att gå in men hemmalagets målvakt får till en hand långt ned vid stolprotten. Med tre minuter kvar av matchen är det åter skolboksfotboll av FIK där anfallet avslutas med att Christoffer passar Dennis som från vänsterkanten spelar in till Johannes som inne i straffområdet skjuter in 1-9. Vi är nära att göra ytterliggare ett mål i sista spelminuten där Oscar slår en frispark på högerkanten där bollen i andra våg hamnar hos Dennis som avslutar med skott som smiter precis utanför stolpen.
Frövi vinner matchen med 9-1 vilket är rättvist då FIK var ett par nummer större än Kopparberg.